CUM ALEGEM UN CURS ACREDITAT    

 

           Aproape fiecare dintre noi ne-am regasit in situatia in care am schimbat locul de munca/specializarea ori domeniul profesional ,ocazie cu care ne-am indreptat atentia catre piata formarii profesionale. O simpla cautare on-line ne-a adus in fata o multime de cursuri care mai de care atragatoare , cu  promotii greu de refuzat.

   In realitate , alegerea unui curs nu este o sarcina usoara avand in vedere ca participarea la o forma de pregatire presupune a investi o perioada timp, buget si energie . La final unii absolventi sunt mai bine pregatiti ,mai informati accesand cu usurinta si prioritate joburile pe piata muncii in timp ce altii raman in continuare someri. Diferenta dintre unii si ceilalti provine din calitatea pregatirii-indicator pe care trebuie sa-l realizeze furnizorul de formare.Uneorii participantii nici nu stiu care este volumul de informatii pe care trebuie sa-l asimileze pentru a accesa cu succes un loc de munca multumindu-se cu ceea ce primesc la curs. In schimb furnizorii stiu cate ore trebuie sa investeasca in pregatire pentru ca absolventii sa intre rapid pe piata muncii.

 

Deci,cum ne asiguram ca am optat pentru o pregatire de calitate ?

 

Pentru o alegere optima si eficienta in selectarea unui furnizor puteti avea in vedere si alte aspecte care transmit informatii despre calitatea formarii:

 

Identificati absolventi ai scolii respective si cereti referinte privitoare la aspecte precum : calitatea trainerilor, materialelor,utilitatea si actualitatea tematicii si numarul de ore alocate pregatirii.

 

Evitati „fabricile de diplome” – orientate spre rezultate comerciale si mai putin spre calitatea formarii.

 

Solicitati autorizatia pentru cursul pe care doriti sa-l accesati.O pregatire finalizata cu certificat recunoscut este mult mai apreciata pe piata muncii.

 

Informati-va asupra numarului concret de ore / sedinte pe care furnizorul se obliga sa le sustina la curs.Uneori la aceleasi costuri pe piata pot exista furnizori de formare cu oferte foarte diferite in ceea ce priveste durata alocate pregatirii.

 

Optati pentru o pregatire temeinica si serioasa.Nu puteti asimila in cateva sedinte informatii cu care sa performati la locul de munca ori intr-un domeniu nou. Angajatorii sunt interesati sa recruteze candidatii ultrapregatiti pentru ca timpul si bugetul nu le permite intotdeauna a investi in instruirea lor.

 

Certificarea furnizorului ISO 9001 garanteaza ca furnizorul lucreaza la standarde ridicate.

 

Un furnizor de formare prestigios cu experienta indelungata si un portofoliu solid de clienti indica o buna reputatie castigata in timp, experienta, profesionalism, angajament.Pregatirea se realizeaza intr-un stil avansat, ceea ce va asigura acces la cel mai inalt nivel de informatie.

 

Taxa de curs PrePay nu garanteaza ca ati accesat cel mai bun curs (raport calitate-pret) ci doar o economie la buget.

 

Alegeti furnizori de formare profesionale care asigura transparenta clientilor dar in acelasi timp si confidentialitatea datelor personale.

 

Daca doriti protejarea datelor personale optati pentru furnizori inregistrati la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal pentru ca va garanteaza conform Lg.677/2001 respectarea drepturilor fundamentale la viaţă privată și la protecţia datelor personale.

 

                                                       Asadar decizia va apartine ! Mult succes !